Czekoladowy krem z daktyli

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

W poszukiwaniu zastępnika Nutelli, znalałam to cudo – autorstwa Jadłonomii. Poczyniłam tylko lekkie zmiany, gdyż nie jestem weganką, ale jeżeli ktoś jest, to może użyć mleka roślinnego.

Składniki:

100g suszonych daktyli

2-4 łyżek mleka

3 łyżki kakao

szczypta soli

Wykonanie:

Daktyle zalewamy ciepłą wodą – na kilka godzin (nawet na całą na noc), ponieważ im dłużej się będą moczyć, tym lepiej się zmiksują.  Namoczone i odcedzone daktyle wrzucamy do blendera, dodajemy pozostałe składniki i miksujemy na gładką masę. Gotowe. Można wyjadać paluszkami albo przełożyć naleśniki, albo jako nadzienie do muffinów – o czym w następnym wpisie:)

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

O autorze

Zdjęcie profilowe Anita
Anita

Zostaw komendarz

Copyright © 2017. Iznowutosamo.pl zrobione przez Piotr Babczyński

Przejdź do paska narzędzi