Czekoladowy krem z daktyli
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.
W poszukiwaniu zastępnika Nutelli, znalałam to cudo – autorstwa Jadłonomii. Poczyniłam tylko lekkie zmiany, gdyż nie jestem weganką, ale jeżeli ktoś jest, to może użyć mleka roślinnego.
Składniki:
100g suszonych daktyli
2-4 łyżek mleka
3 łyżki kakao
szczypta soli
Wykonanie:
Daktyle zalewamy ciepłą wodą – na kilka godzin (nawet na całą na noc), ponieważ im dłużej się będą moczyć, tym lepiej się zmiksują. Namoczone i odcedzone daktyle wrzucamy do blendera, dodajemy pozostałe składniki i miksujemy na gładką masę. Gotowe. Można wyjadać paluszkami albo przełożyć naleśniki, albo jako nadzienie do muffinów – o czym w następnym wpisie:)
Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
Brak komentarzy.
Dodaj komentarz